Categorie archief: Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Knapperige kaaskoekjes van filedeeg met feta en ricotta.

Kaasdriehoekjes

Knapperige kaaskoekjes van filedeeg.

Ingrediënten

voor 25 kaasdriehoekjes

    • 300 gram feta
    • vier eieren
    • 300 gram ricotta
    • 125 gram boter (gesmolten)
    • 1 pak filedeeg
    • peper

Bereidingswijze

Laat de oven voorverwarmen op 200 ºC.
Roer de eieren, feta en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg naar smaak peper toe.
Pak een laag filedeeg en besmeer deze met de gesmolten boter.
Leg er nog een laag filodeeg op en snijd er vier repen van (in de lengte).
Leg een theelepel van het mengsel in de rechterhoek van een van de repen.
Sla het deeg naar de linkerkant om zodat er een driehoekje ontstaat. Blijf het deeg omslaan totdat de reep op is.
Herhaal dit totdat het kaasmengsel op is.
Zet de driehoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.

worstenbroodjes

Hartige snack, lekker simpel en snel klaar te maken.

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 blik cocktailworstjes/knakworsten
  • 1 ei (Alleen het eigeel nodig)

Bereidingswijze

  • Oven voor verwarmen op 180 graden.
  • Na ontdooing van het bladerdeeg in plakjes snijden.
  • leg er vervolgens de cocktailworstjes er boven en rol ze dicht.
  • Door middel van water kun je de rolletjes mooi dicht plakken.
  • Snij vervolgens aan de bovenkant 3 sneetjes in het bladerdeeg.
  • Smeer de bovenkant met eigeel.
  • Lek ze iets uit elkaar in het midden op de bakplaat.
  • Ongeveer 10 minuutjes in de oven en klaar om te smullen.