Categorie archief: Gezonde hapjes

Gezonde hapjes

Gegrilde tomaten gevuld met roerei en kaas

Gegrilde tomaten gevuld met kaas en ei

Heerlijk gevulde tomaten met kaas en roerei. Een lekker vegetarisch borrelhapje.

Ingrediënten

  • twee eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten (middelgroot)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd een flink kapje van de tomaten.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit, leg het op een bord en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de melk en de eieren.
  • Doe het mengsel samen met de boter in een warme koekenpan.
  • Als het ei bijna gestold is, voeg dan de geraspte kaas en het tomatenvruchtvlees toe.
  • Blijf roeren todat u een dikke tomaten-ei-massa heeft.
  • Vul de tomaten met de massa en zet ze 7 minuten onder een niet al te hete grill.
Chips van verschillende soorten groenten

Chips van verschillende groenten

Knapperige chips van verschillende soorten groenten. Lekker licht en gezond!

Ingrediënten

voor ca. tien personen

  • twee rode bieten
  • een zoete aardappel (groot)
  • acht aardperen
  • twee pastinaken
  • zeezout
  • plantaardige olie

Bereidingswijze

      • Maak de groenten schoon door ze te schillen of te schrappen.
      • Snijd de uiteinden af.
      • Gebruik een dunschiller om de groenten in dunne plakken te snijden. Doe dit in wel in de lengte.
      • Verhit de plantaardige olie tot zo’n 175 °C in een braad- of frituurpan.
      • Bak de plakjes groente 15 tot 30 seconden in de olie totdat ze knapperig zijn. Het makkelijkst is
      • om dit in kleine porties te doen, ongeveer een handje per keer.
      • Leg de gebakken plakjes op een stukje keukenpapier.
      • Bestrooi de nog warme chips met zeezout.
      • Serveer de chips in kleine schaaltjes.