Categorie archief: Koude hapjes

Koude hapjes

Chips van verschillende soorten groenten

Chips van verschillende groenten

Knapperige chips van verschillende soorten groenten. Lekker licht en gezond!

Ingrediënten

voor ca. tien personen

  • twee rode bieten
  • een zoete aardappel (groot)
  • acht aardperen
  • twee pastinaken
  • zeezout
  • plantaardige olie

Bereidingswijze

      • Maak de groenten schoon door ze te schillen of te schrappen.
      • Snijd de uiteinden af.
      • Gebruik een dunschiller om de groenten in dunne plakken te snijden. Doe dit in wel in de lengte.
      • Verhit de plantaardige olie tot zo’n 175 °C in een braad- of frituurpan.
      • Bak de plakjes groente 15 tot 30 seconden in de olie totdat ze knapperig zijn. Het makkelijkst is
      • om dit in kleine porties te doen, ongeveer een handje per keer.
      • Leg de gebakken plakjes op een stukje keukenpapier.
      • Bestrooi de nog warme chips met zeezout.
      • Serveer de chips in kleine schaaltjes.
Gevulde kwartelei

Gevulde kerrie-kwarteleitjes

Geurige en kleurige gevulde kwarteleieren met kerrie. Een lekkere variant op de bekende gevulde eieren.

Ingrediënten

voor 20 gevulde kwarteleitjes

  • 10 kwarteleitjes
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • snufje zout
  • paprikapoeder
  • klein bosje koriander

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook in een middelgrote pan.
  • Als het water kookt, schept u de kwarteleitjes voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat de eieren niet barsten.
  • Laat ze 2 minuten koken en schep vervolgens de eitjes in ijskoud water om ze te laten schrikken.
  • Eenmaal afgekoeld, pelt u de eieren en snijdt u ze in de lengte doormidden.
  • Haal de dooiers eruit en leg ze in een schaaltje. Bewaar de halve eiwitten op een plat bord.
  • Prak de dooiers en meng er de mayonaise, kerriepoeder en het snufje zout naar smaak doorheen.
  • Schep het dooiermengsel in de halve eiwitten. Eventueel kunt u een spuitzak gebruiken.
  • Besprenkel een beetje paprikapoeder over de gevulde kwarteleitjes en garneer met een klein toefje koriander.