Categorie archief: Makkelijke hapjes

Makkelijke hapjes

Lekkere maïskoekjes geserveerd met crème fraîche

Maïskoekjes met crème fraîche

Gebakken koekjes van maïs met frisse crème fraîche.

Ingrediënten

  • twee theelepels bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels maïskorrels (uit blik)
  • beetje zout
  • crème fraîche

Bereidingswijze

    • Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
    • Maak in het midden een kuiltje en doe hier de maïskorrels, de melk en het zout in.
    • Roer het goed door elkaar tot een mooi glad beslag.
    • Dek de kom af en laat het een kwartier rusten.
    • Gebruik voor het bakken van de maïskoekjes een koekenpan met antiaanbaklaag.
    • Verhit de pan en doe er de olie in.
    • Als de olie heet is, kan het beslag erin. Maak porties van ongeveer twee eetlepels per koekje.
    • Bak het beslag in ongeveer twee minuten goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak de andere zijde ook in ongeveer twee minuten goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
  • Serveer de maïskoekjes met een flinke lepel crème fraîche.
Gegrilde tomaten gevuld met roerei en kaas

Gegrilde tomaten gevuld met kaas en ei

Heerlijk gevulde tomaten met kaas en roerei. Een lekker vegetarisch borrelhapje.

Ingrediënten

  • twee eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten (middelgroot)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd een flink kapje van de tomaten.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit, leg het op een bord en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de melk en de eieren.
  • Doe het mengsel samen met de boter in een warme koekenpan.
  • Als het ei bijna gestold is, voeg dan de geraspte kaas en het tomatenvruchtvlees toe.
  • Blijf roeren todat u een dikke tomaten-ei-massa heeft.
  • Vul de tomaten met de massa en zet ze 7 minuten onder een niet al te hete grill.