Categorie archief: Tapas hapjes

Tapas hapjes

Lekkere maïskoekjes geserveerd met crème fraîche

Maïskoekjes met crème fraîche

Gebakken koekjes van maïs met frisse crème fraîche.

Ingrediënten

  • twee theelepels bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels maïskorrels (uit blik)
  • beetje zout
  • crème fraîche

Bereidingswijze

    • Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
    • Maak in het midden een kuiltje en doe hier de maïskorrels, de melk en het zout in.
    • Roer het goed door elkaar tot een mooi glad beslag.
    • Dek de kom af en laat het een kwartier rusten.
    • Gebruik voor het bakken van de maïskoekjes een koekenpan met antiaanbaklaag.
    • Verhit de pan en doe er de olie in.
    • Als de olie heet is, kan het beslag erin. Maak porties van ongeveer twee eetlepels per koekje.
    • Bak het beslag in ongeveer twee minuten goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak de andere zijde ook in ongeveer twee minuten goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
  • Serveer de maïskoekjes met een flinke lepel crème fraîche.

Tapenade met tonijn tapas

Zelf tapenade maken met tonijn tapas
Om de tapas hapjes te maken heb je de volgende ingrediënten nodig voor de tapenade met tonijn tapas. Zorg dat je een blikje tonijn in huis hebt, twee eetlepels kappertjes, zwarte olijven zonder pit, wat citroensap, zongedroogde tomaten, verse basilicum en wat zout en peper.

Hoe bereid je de tapenade met tonijn tapas?
Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en pureer het tot een mooie massa. Eventueel kun je er wat olijfolie bij doen. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Bak een lekker broodje en snijdt het in mooie plakken om er dan de tapenade met tonijn op te doen.

Eet smakelijk!